top of page
  • Writer's pictureCarsten Graff

Den dag jeg ikke var Grim

Updated: Nov 12, 2023

Hermed fører jeg et kort og vandtæt bevis for sammenhængen mellem et menneskes udseende og evne til at rumme den grimme sandhed.

I mange år har jeg betegnet mig selv tabu filosof men hvad laver en tabu filosof egentlig? Ud over at filosofere over tabuer bruger jeg tiden på at øge min evne til at rumme tabuernes modsætninger – nemlig sandheden. Især er jeg optaget af den type sandhed som de fleste mennesker gør hvad de kan for at undgå – den såkaldte grimme sandhed. Min interesse for den grimme sandhed har ofte skabt usædvanlige situationer i mit liv. Ikke mindst da en bekendt engang satte mig op på en blind date med en kvinde der hed Anne. Da Anne og jeg mødtes på en bænk i en park vidste vi intet om hinanden, men da jeg så hende, var det tydeligt at hun var ude for min liga. Ikke alene var hun smuk som en engel, men så også ud til at være mindst 20 år yngre end mig.

”Jeg fornemmer at du er en mand der sætter pris på at høre sandheden,” sagde hun da vi havde hilst på hinanden. ”Derfor må jeg hellere sige at du desværre er for grim til mig.”

”Tak!” sagde jeg glad. ”Det tager jeg som et kompliment.”

”Et kompliment!?” udbrød hun og så spørgende ud.

”Netop,” sagde jeg. ”Der er få ting der tænder mig mere end sandheden. At du kunne mærke det, er jo et kompliment.”

”En interessant vinkel på tingene,” sagde hun og lo. ”De fleste mennesker bliver fornærmede når jeg siger hvad jeg tænker.”

”Det var synd for dem,” sagde jeg. ”At man siger hvad man tænker skaber jo netop de ideelle betingelser for et sundt og harmonisk parforhold.”

Imens Anne og jeg indledte en samtale indså jeg hurtigt at hun ikke kun var meget ærlig men også ualmindelig åben. Det var dermed ikke kun hende der kunne være ærlig men også mig. Efter at vi havde tilbragt et par spændende timer sammen tog Anne pludselig min hånd.

”Det er en befrielse at jeg slet ikke skal passe på hvad jeg siger til dig,” sagde hun. ”Samtidig er det også som om du er begyndt at se meget bedre ud.”

På den måde fik jeg ikke kun en smuk og ærlig kæreste men også en ny ven. Som en ekstra bonus fik jeg tilmed bevis for en af mine teorier. Nemlig teorien om at der er en positiv sammenhæng mellem et menneskes udseende og evne til at rumme den grimme sandhed.

Comments


bottom of page