top of page
  • Writer's pictureCarsten Graff

Den Bløde Man er Farlig

Updated: Nov 12, 2023

En historisk gennemgang som viser hvordan det blev tabu at være en gentleman.

Historisk set er den bløde mand en forholdsvis ny opfindelse som første gang så dagens lys i 60’erne. Den bløde mands primære funktion var at forsøge at skabe et moderne maskulint udtryk der kunne kompensere for fortidens kvindeundertrykkelse. Helt fra starten blev den bløde mand en kæmpe succes og for første gang i historien kunne de to køn slå sig sammen i en alliance som handlede om at ophøje de feminine værdier og få rettet op på alle de uretfærdigheder som kvinderne havde stået model til i årtusinder. I modsætning til biblens Adam var den bløde mand skabt i kvindens billede og kvinden elskede ham ikke så meget som en mand, men som sin nye hjerteveninde. Den bløde mand var forstående, kærlig, omsorgsfuld og kunne ikke kun tjene penge til familien, men kunne også tage vare på det man tidligere havde kaldt de feminine værdier. Med sit kærlige smil, sit strikketøj og sit moderlige nærvær var han det som kvinder altid havde drømt om. I ham fik vi legemliggørelsen af det modsatte af alle de forlorne mandeidealer drengebørn i mange år havde spildt deres tid på under deres opvækst – lige fra den hemmelige agent til vestens hårde halse og de action- og superhelte der tidligere havde givet os et forvrænget forhold til mod og styrke. Den bløde mand kunne erstatte dem alle og tilmed så modig og stærk at han hverken behøvede at være modig og stærk. Gennem hans indtræden i menneskets idealverden kunne vi langt om længe sende Casanova, gentlemanden, marchomanden, alfahanen og byggemand Bob i graven. Begejstret kunne kvinder over hele kloden nu glæde sig over at der ikke længere var nogen der holdt døren for dem, bar dem over dørtærsklen eller betalte regningen på restauranten. Langt om længe behøvede kvinder ikke længere gå feminint og upraktisk klædt og aldrig igen skulle en kvinde udsættes for noget så fornedrende som at blive smidt hen over køkkenbordet for at blive tage bagfra. I en nødsituation kunne den bløde mand dog godt udføre en sådan handling, men naturligvis kun hvis det foregik på opfordring fra en kvinde og dermed var der ikke tale om fornedrelse for kvinden, men om behagesyge fra mandens side.


Selv om den bløde mand i mange år gik sin sejrsgang i alle lande i den vestlige verden var det dog ikke alle kvinder der fandt ham lige charmerende. Med tiden indså flere og flere kvinder at den bløde mand havde store begrænsninger når det handlede om hans evne til at forføre kvinder, tage dem med storm eller at give hende det modspil hun ofte havde brug for hvis hun skulle føle sig som kvinde. Spørgsmålet blev derfor hvad en kvinde skulle gøre hvis hun en dag fik nok af den bløde mands blødhed eller hvis hun ligefrem følte sig forulempet af den?


På denne baggrund begyndte vi i starten af nullerne at se en eksponentiel vækst i antallet af medlemmer i det internet-fællesskab som går under betegnelsen Netstrømpe-bevægelsen. Initiativtagerne bag bevægelsen har flere gange ytret sig offentligt om at de ønsker et væbnet opgør med den bløde mands tyranni. Netstrømpebevægelsen er dermed en støtteorganisation for kvinder der har været udsat for overgreb i form af for meget nærvær, for stor accept eller en invaderende form for omsorg. Bevægelsen arbejder internationalt og kæmper for kvinders ret til at være ene om at være svage, bløde og forsvarsløse.


”Længe nok har vi tålt den bløde mands alt for lange forspil i sengen,” udtaler lederen af netstrømperne og fortsætter. ”Vi går nu på barrikaderne for at kæmpe imod mænd der fylder badeværelset med hudprodukter, mænd der forsøger at lave sig selv om hvis en kvinde griner af ham, mænd der går op i fødselsforberedelse, grupperer sig i feminine mandegrupper, kalder sig for feminister, smugkigger i damebladene, abonnerer på boligmagasiner og går i badetøfler. Den bløde mand må bekæmpes med alle midler! Det er en kvindes ret, alene, at udfylde pladsen som den der promoverer de bløde værdier og brokker sig over et manglende nærvær i hjemmet. Kvinder over hele verdenen må stå sammen og kræve hjælp til at flytte tunge ting, til at få hugget brænde, båret indkøbsposerne, repareret bilen og blive støttet af en fast hånd når hun går i høje hæle. Inden for hjemmets trygge ramme er det hendes ret at kunne planlægge hvad der hænger på væggene og hendes mand bør ikke blande sig med andet end sin skruemaskine. Hvis den bløde mands tyranni får lov at fortsætte får generationer af kvinder efter os ingen mulighed for at blive forført, for at blive taget med storm eller for at udleve deres stuepige-fantasier. Lad os derfor mande os op og bruge vores indflydelse i erhvervslivet og i politik til – en gang for alle – at få udryddet den bløde mand. Stoppes den nuværende udvikling ikke risikerer vi at vores drengebørn i heldigste tilfælde bliver metroseksuelle og i værste tilfælde ønsker sig en anus-blegning i konfirmationsgave. Længe nok har den bløde mand kopieret vores værdisæt og snyltet på det som retmæssigt er vores. Tiden er kommet til at kvinder over hele verdenen ifører sig fransk undertøj og slår ned med hård hånd på blødt skæg i alle længder og faconer. Står det til os bliver kvindernes internationale kampdag den festdag hvor vi knækker mændenes øre- og næsehårssakse, tvinger dem til at udføre sexchikane i hjemmet og brænder de uldne sokker som de I et forsøg på at dræbe alle former for erotik i hjemmet er begyndt at gå med i deres sandaler!”

Comments


bottom of page